Tuesday, 18 September 2012

Testimoni by ILIE AIMIE with Pemanggang Ajaib.;

Testimoni... Testimoni...

Jom kiter tengok ape yang buat beliau kongsi kan untuk kita2.....






Testimonial for Pemanggang Ajaib

by Ilie Aimie Ismail on Tuesday, August 21, 2012 at 1:21am ·

Salam..Just thot of sharing a bit testimonial on this product named 'Pemanggang Ajaib' by Menang.
Sebenarnya, saya ni tak berapa selalu ke dapur, but somehow terpanggil untuk beli product ni..inila akibatnya bila yg menjualnya merupakan salah sorg kawan baik sndiri..at first, igt nk beli untuk mak je as hadiah raya tp tah mcm mana terbeli 2..hehe..woman will always be a woman.. :P
So, alkisahnya, di malam hari raya ke2 ni, tgh kemas2 umah after a long day layan guests, terpandangkan pisang2 yg dh agak lebu..nk mkn, mmg tak dhla..maka terfikirlah untuk test pemanggang ajaib nih untuk buat kek pisang..

Let me share my hasil carian resipi di google :P ;
1. 5 biji pisang - lenyek
2. 2 cwn tepung - ayak
3. 1 sk soda - ayak
4. 1 sk serbuk penaik - ayak
5. 4 biji telur - blend
6. 1/2 cwn gula - blend
7. 1/2 cwn susu pekat - blend
8. 1 sk esen vanilla - blend
9. 1/2 cwn minyak masak
10. 1 sk garam

Maka, dgn itu...after dh blend all yg perlu di blend and ayak apa yg perlu di ayak, bahan2 ni dicampur bersama dan digaulkan sehingga sebati..dh sebati semua tu, then only campur pisang yg dah di lenyek...at the end, baru campurkn minyak & garam...dah gaul semua skali, masukkan adunan ke dalam pemanggang ajaib...

 

Adunan yg dh dimasukkan dalam pemanggang ajaib & tunggu masa untuk di bakar..haruslah amik gambar dulu kan.. :P

bakar atas dapur menggunakan api yg sederhana selama lebih kurang 20 minit, kemudian terbalikkan pemanggang dan bakar lg dalam lebih kurang 5 minit..then, angkat....

tadaaa...siap sudah kek pisang yg gebu....!~ cepat je masak, tak melekat pada pemanggang, sedap & gebu...
 
Sudah Sedia untuk di makan..... :D


tadaa...kek pisang yg dh siap!!~ :)


kek yg dh dikeluarkan dari pemanggang!!~

Dgn tibe2, excited nk try new resipi plak tomorrow..guna pemanggang ajaib ni..tak sia2 i beli...mak pon belum tgk lg kek pisang hasil dr pemanggang ajaib ni..ngee!!~

 

No comments: