Jom kiter tengok ape yang buat beliau kongsi kan untuk kita2.....
Testimonial for Pemanggang Ajaib
by
Ilie Aimie Ismail on
Tuesday, August 21, 2012 at 1:21am ·
Salam..Just thot of
sharing a bit testimonial on this product named 'Pemanggang Ajaib' by Menang.
Sebenarnya, saya ni tak
berapa selalu ke dapur, but somehow terpanggil untuk beli product ni..inila
akibatnya bila yg menjualnya merupakan salah sorg kawan baik sndiri..at first,
igt nk beli untuk mak je as hadiah raya tp tah mcm mana terbeli 2..hehe..woman
will always be a woman.. :PSo, alkisahnya, di malam hari raya ke2 ni, tgh kemas2 umah after a long day layan guests, terpandangkan pisang2 yg dh agak lebu..nk mkn, mmg tak dhla..maka terfikirlah untuk test pemanggang ajaib nih untuk buat kek pisang..
Let me share my hasil
carian resipi di google :P ;
1. 5 biji pisang - lenyek
2. 2 cwn tepung - ayak
3. 1 sk soda - ayak
4. 1 sk serbuk penaik -
ayak
5. 4 biji telur - blend
6. 1/2 cwn gula - blend
7. 1/2 cwn susu pekat -
blend
8. 1 sk esen vanilla - blend
9. 1/2 cwn minyak masak
10. 1 sk garam
Maka, dgn itu...after dh
blend all yg perlu di blend and ayak apa yg perlu di ayak, bahan2 ni dicampur
bersama dan digaulkan sehingga sebati..dh sebati semua tu, then only campur
pisang yg dah di lenyek...at the end, baru campurkn minyak & garam...dah
gaul semua skali, masukkan adunan ke dalam pemanggang ajaib...
Adunan yg dh dimasukkan dalam pemanggang ajaib &
tunggu masa untuk di bakar..haruslah amik gambar dulu kan.. :P
bakar atas dapur
menggunakan api yg sederhana selama lebih kurang 20 minit, kemudian terbalikkan
pemanggang dan bakar lg dalam lebih kurang 5 minit..then, angkat....
tadaaa...siap sudah kek
pisang yg gebu....!~ cepat je masak, tak melekat pada pemanggang, sedap &
gebu...
Sudah Sedia untuk di makan..... :D
tadaa...kek pisang yg dh siap!!~ :)
kek yg dh dikeluarkan dari pemanggang!!~
Dgn tibe2, excited nk try
new resipi plak tomorrow..guna pemanggang ajaib ni..tak sia2 i beli...mak pon
belum tgk lg kek pisang hasil dr pemanggang ajaib ni..ngee!!~
No comments:
Post a Comment